9 november 2015

Restjesdag: Teriyaki groenten met quinoa

Zeker als je altijd voor 1 persoontje kookt blijven er een hoop dingen over. Zo gaat een paprika nooit in 1 keer op en eet je komkommers ongeveer maar voor een kwart op per keer. Ik las dan ook ongeveer 1 keer per week een dag in waarbij ik alle kastjes open trek en bij elkaar gooi wat er nog ligt. Vandaag was dat vooral groenten. Bovendien had ik nog wat quinoa over dus dat leek me makkelijk te combineren. Geen vlees helaas, en wegens intense luiheid om even naar de supermarkt te lopen (waar ik letterlijk boven woon), is het gerecht van vandaag vegetarisch.


Wat heb je nodig voor 1 persoon:
  • Halve zoete paprika
  • 1 Rode ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 75 gram pompoen
  • Peper/zout
  • 1 el Teriyakisaus
  • 100 gram quinoa
Dit gerecht had ook makkelijk in een van de vorige post kunnen staan onder de kop Beat Jamie with 10 minute meals. Je kookt de quinoa eerst volgens aangegeven op de verpakking. Het is lekker om er een bouillonblokje bij te doen, of op zijn minst een goede portie zout in het water. Voor de groentensaus begin je met het bakken van de pompoen. Doe een scheut olie in de pan en laat deze heet worden. Doe de pompoen met peper en zout in de pan. Als de pompoen klaar is (duurt een paar minuutjes), haal je ze even uit het pannetje. In dezelfde pan bak je nu je gesnipperde ui en knoflook glazig. Voeg dan een halve zoete paprika toe in stukjes gesneden, en doe de pompoen weer terug in de pan. Voeg ongeveer een eetlepel saus toe aan de groenten en laat nog een minuutje pruttelen. Na het afgieten van de quinoa kun je aan tafel!

Heb jij ook restjesdagen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten