4 november 2015

Makkelijke zoete aardappel gratin

Na de heerlijke zoete aardappelpuree met pompoen die al eerder op mijn blog verscheen, heb ik nu ook een recept verzonnen voor superleuke aardappel gratin van zoete aardappel. Super lekker en leuk voor als je bijvoorbeeld mensen te eten krijgt. Je kunt het namelijk makkelijk voorbereiden en ziet er heel gezellig uit! Vandaag at ik, gewoon lekker Holland, groente en vlees naast mijn aardappelgratin.


Wat heb je nodig:
  • Zoete aardappel
  • Room
  • Kaas
  • Peper/zout
  • Ei
  • Tijm/Rozemarijn of een ander kruid dat je hebt staan en lekker is bij aardappel
Voor twee taartjes is 1 zoete aardappel genoeg, ze zijn tenslotte best flink. Snijd hem in de lengte door midden, en vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Olie de vormpjes een beetje in en leg de plakjes mooi geordend naast elkaar. 


Meng in een apart bakje een ei met 75 ml room. Voeg hier fijngehakte kruiden en peper en zout aan toe en meng ook de kaas erdoorheen. Dit mengsel giet je over de taartjes. De taartjes bak je voor 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. 


Als de bovenkant van de taartjes te donker wordt kun je ze afdekken met wat folie. Na het bakken kun je de taartjes met behulp van een bord lossen uit de vorm en weer omdraaien om hem op het bord te presenteren.

Aardappel is natuurlijk heel klassiek, maar je kunt dit maken met een hele hoop verschillende groenten! Zo zou pompoen of courgette ook heel geschikt zijn, al moet je voor courgette de baktijd waarschijnlijk wat verkorten naar een minuut of 15/20.

Ga jij hem proberen? Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten